Prins & Paard: Kindertherapie met hond en paard

3 manieren van vergoeding:

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

  • Informeer, vóór aanmelding, eerst bij uw zorgverzekeraar of de kosten van de therapie (gedeeltelijk) worden vergoed.
  • Prins & paard is geregistreerd bij de NVVS, de FVB en de RBCZ, dit is vaak een voorwaarde om tot vergoeding over te gaan. Vermeldt dit wanneer u zelf navraag doet over de vergoeding.
  • Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar wordt de zorg bij Prins & paard (gedeeltelijk, meestal 40 euro per dag) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, vaak onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’.
  • De tarieven kunt u hieronder lezen.

Beschikking jeugdzorg

  • In sommige gevallen is vergoeding ook mogelijk door de gemeente. De zorg bij Prins & paard wordt dan vergoed vanuit de jeugdwet.
  • U heeft hiervoor een verwijsbrief van bijv. een huisarts nodig. Ook een schoolcoach, jeugdarts, ib-er of een instantie zoals Kenter Jeugdhulp, Triversum, Altra en het CJG kunnen door verwijzen.

Persoonsgebonden budget (PGB)


  • Met een PGB kun je als je zorg nodig hebt,  deze zelf inkopen. Op de website van Per Saldo lees je meer informatie over het PGB.
  • Dit budget kun je aanvragen bij de gemeente waar je woonachtig bent.

Tarieven

SPELTHERAPIE

KIES/EMDR

ROTS & WATER


Een 'zorg op maat' traject waarbij we in overleg de hond inzetten. We werken individueel of in een klein groepje, met divers (spel)materiaal.Tarief

95,- euro (45-60 min.)

PAARDENCOACHING

(individueel)Een individueel en op maat gemaakt traject waarbij we buiten aan de slag gaan met de hond en/of de paarden.
Tarief

95,- euro (50 min.)

GEZINSSESSIE

(bijv. 1 ouder en 1 kind

of beide ouders en kind(eren)


Een op maat gemaakt traject voor het hele gezin. We kijken waar ondersteuning bij nodig is en stemmen daar  de inhoud en volgorde van de sessies op af. Tarief

145,- per sessie

Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?'' vroeg de jongen?


''Help'' zei het paard.

~ Charlie Mackesy ~